Wyszukaj produkt

Clinex Smog

KTM 77-022
Opis produktu

Płyn do mycia pieców konwekcyjno-parowych i wędzarniczych

Właściwości produktu

Alkaliczny preparat o bardzo silnym działaniu, do usuwania brudu, zapieczonego tłuszczu oraz zadymień z różnego rodzaju powierzchni i przedmiotów odpornych na działanie alkaliów. Idealnie rozpuszcza i usuwa nawet najbardziej zapieczone resztki potraw.

Zastosowanie:
Środek przeznaczony do czyszczenia pieców konwekcyjno-parowych i wędzarniczych.

Dostępne pojemności:

  • KTM 77-022 – 5 L
Sposób użycia

Przed użyciem wstrząsnąć. Mycie ręczne - należy piec podgrzać lub schłodzić do temp. 40 - 50oC, nanieść równomiernie na czyszczoną powierzchnię nierozcieńczony preparat myjący, zamknąć drzwi pieca. Pozostawić na parę minut do rozpuszczenia zabrudzeń, następnie włączyć funkcję gotowania w temp. 50 - 60oC (para na ściankach urządzenia spowoduje spłynięcie brudu). Czyszczone powierzchnie należy spłukać dokładnie wodą. Mycie pieców wyposażonych w systemy mycia automatycznego: włożyć rurkę do kanistra, postępować zgodnie z zaleceniami producenta urządzenia. Ważne: po skończonym myciu pieca należy dokładnie przetrzeć mokrą szmatką uszczelki drzwi.